Индианското племе чероки - история и култура

Племето чероки
Индианци от племето чероки

Европа е континент с дълга история. Различни археологични и писмени сведения ни дават богата представа и за много специфични подробности от развитието на човечеството като биологичен вид и за неговия път към цивилизованото общество.
Едва обаче преди няколко столетия откриваме, че паралелно с нас се е развивала една съвсем различна култура, за чиято предистория имаме съвсем оскъдни познания, а от момента на познанството ни, подлагаме на непрекъсната репресия и потисничество - именно коренните жители на континента Америка.
Можете ли да се върнете (мислено) 500 години назад и да си представите какво би било учудването ви да разберете, че има цял нов континент, за който никой не е предполагал? А да откриете че там има развита цивилизация, съществувала паралелно с нас, без да имаме никакъв досег? Каква ли е била тяхната Античност, тяхното Средновековие и Ренесанс? В какъв ли Бог вярват те? Въпросите са безбройни, а отговорите малко. Стъпка по стъпка ще откриваме тайнствата на индианците. Подробно за индианското племе чероки можете да прочетете в статията ни тук-->

Коментари

Популярни публикации от този блог

Енохийският език - езикът, на който говорели ангелите

Беловодие - руската Шамбала

Кои са Анунаките и какво казват древните текстове за тях?